Udruženje veterana fudbalskih klubova BGD

Udruženje veterana fudbalskih klubova BGD

pobednik kup-a veterana FK ZVEZDARA
pobednik kup-a veterana FK ZVEZDARA
pobednik kup-a veterana FK ZVEZDARA
Šampion Druge lige 2023/24 "FK TAURUNUM"
pobednik kup-a veterana FK ZVEZDARA
Šampion 3 A lige "SOCER BET VETERANI"
SREMČICA. PRVACI. 3B LIGE

Šampion 3 B lige "FK VRČIN"

SOCCER BET VETERANI - PRVACI 4A LIGE

Šampion 4 A lige "FK PALILULAC"

SOCCER BET VETERANI - PRVACI 4A LIGE

Šampion 4 B lige "FK ALF AUTOMOBILI"

SOCCER BET VETERANI - PRVACI 4A LIGE

Ekipa 3 B lige pobednik "TURNIRA LIGE"

pobednik kup-a veterana FK ZVEZDARA
Finalisti grupe veterana - Igrajmo za 16 rev

UVFKBgd u Malom fudbalu - „IGRAJMO ZA 16“, u grupi Veterana...opširnije

reprezentacija UVFKBGD
previous arrow
next arrow
Sezona 2022/23 počinje 29.08.2022.
Prijatan oporavak do početka nove sezone.

PRVI INTERNACIONALNI TURNIR VETERANA „TAURUNUM 2024“

Subota 17.02.2024. ostaće duboko urezana u sećanje svih učesnika i posmatrača prvog internacionalnog turnira „TAURUNUM 2024“. Reč je o prvom turniru fudbalskih klubova veterana međunarodnog karaktera u Beogradu otkako se takmičenje veterana vratilo pod okrilje FSB-a. Na stadionu FK „Milutinac“ Zemunci su se pokazali kao dobri organizatori i odlični domaćini. Gosti turnira poneće „pune kofere“ lepih uspomena iz Beograda. Učesnici na turniru su bili portugalski Veteranos CRIS Sagres, bugarski Čepinec iz Velingrada, beogradski Konstantin i domaćin Taurunum.

Takmičarski deo turnira je prošao u dominaciji gostiju iz Bugarske, koji su u prvoj utakmici polufinala savladali kolege iz Portugala 5:1. U drugom polufinalu (i pored boljih šansi ekipe Konstantina) rezultat je ostao 0:0, a nakon penala slavila je ekipa Taurunuma sa 5:4. U borbi za treće mesto probudila se ekipa Konstantina i pobedila ekipu Veteranos CRIS Sagres sa 5:0. Bugarska ekipa Čepinec iskoristila je „gostoprimstvo“ domaćina i osvojila pehar u finalu ubedljivom pobedom od 5:0.

Zanimljivo je da je domaćin morao da pozajmi dresove veteranima iz Bugarske pošto su gosti svoje dresove zagubili na aerodromu u Sofiji (što im to očigledno nije previše smetalo). Pehare i medalje učesnicima turnira dodelio je predsednik Skupštine opštine Zemun Miroslav Gajić. Gospodin Gajić je za pomoć u organizaciji turnira dodelio i zahvalnice u vidu plaketa Srđanu Milosavljeviću (predstavniku FSB-a), Dušanu Mojiću (predsedniku UVFKB), Fudbalskom klubu „Milutinac“ i Radomiru Steviću iz ekipe Konstantin.

Nakon takmičarskog i zvaničnog dela proslave u restoranu pored stadiona je „odigrano treće poluvreme“. U veseloj atmosferi i uz nastup di džeja sve ekipe su pokazale i svoje pevačke i igračke kvalitete (ovaj put na podijumu za igru umesto na zelenom terenu). Biće potrebno malo vremena da se slegnu utisci, ali na prvu loptu (fudbalskim rečnikom rečeno), ovo je bio evro gol ekipe „Taurunum“, koja je po rečima predsednika UVFKB Dušana Mojića odlično organizovala ovaj turnir i postavila visoke standarde za neke buduće događaje.

 

 

Sponzori