Udruženje veterana fudbalskih klubova BGD

Udruženje veterana fudbalskih klubova BGD

pobednik kup-a veterana FK ZVEZDARA
pobednik kup-a veterana FK ZVEZDARA
Šampion Druge lige 2023/24 "FK TAURUNUM"
pobednik kup-a veterana FK ZVEZDARA
Šampion 3 A lige "SOCER BET VETERANI"
SREMČICA. PRVACI. 3B LIGE

Šampion 3 B lige "FK VRČIN"

SOCCER BET VETERANI - PRVACI 4A LIGE

Šampion 4 A lige "FK PALILULAC"

SOCCER BET VETERANI - PRVACI 4A LIGE

Šampion 4 B lige "FK ALF AUTOMOBILI"

SOCCER BET VETERANI - PRVACI 4A LIGE

Ekipa 3 B lige pobednik "TURNIRA LIGE"

pobednik kup-a veterana FK ZVEZDARA
Finalisti grupe veterana - Igrajmo za 16 rev

UVFKBgd u Malom fudbalu - „IGRAJMO ZA 16“, u grupi Veterana...opširnije

reprezentacija UVFKBGD
previous arrow
next arrow
Sezona 2022/23 počinje 29.08.2022.
Prijatan oporavak do početka nove sezone.

In Memoriam – Preminuo Nebojša Vučićević – Uške

Beogradski i srpski fudbal pogodila je tužna vest o iznenadnoj smrti proslavljenog fudbalera Nebojše Vučićevića – Ušketa. Preminuo je u 59. godini života ostvarivši blistavu fudbalsku karijeru istinske igračke zvezde. Popularni Uške je bio izdanak beogradskog fudbala. Počeo je u “Palilulcu”, pa je kao po nekakvoj utabanoj stazi slave stigao na Karaburmu, postavši deo omladinske škole “OFK Beograda” u kome je dokazao talenat, a onda 1984. godine prelazi u Humsku 1, obukavši dres “Partizana” u kome se potpuno ostvario. Osvojio je lako srca navijača “crno-belih”. Kroz petogodišnji period uspona u karijeri dolazi u fazu kada se ostvaruje i kao internacionalac, prešavši 1989. godine posle 140 utakmica uz 26 datih golova za popularni “Parni valjak”, u francuski “Mec”.

U inostranstvu je igrao još u Španiji, Južnoj Koreji, Sjedinjenim Američkim Državama, Bosni i Hercegovini i Sloveniji, a karijeru je završio u “Dorćolu” na tlu gde je praktično napravio prve korake u igri na dva gola. Tu je načinio i prve trenerske korake, a kasnije se vinuo I među profi trenere, predvodivši “Novi Pazar”. Posle superligaškog angažmana, Vučićević je, čekajući nove prilike za trenersko dokazivanje, vodio klubove u ligama Fudbalskog saveza Beograda, a poslednji put je bio i na klupi srpskoligaša “TEK Sloga”. U poslednjoj godini života vratio se u “Partizan” gde je bio jedan od skauta.

Život je završio sa loptom i fudbalom. Na terminu za mali fudbal iznenada je pao i više mu nije bilo spasa, uprkos naporima tima hitne pomoći koji je pokušao sve da ga vrati u život. Tako je otišao u legendu Nebojša Vučićević – Uške, ponos beogradskog fudbala. Datum i mesto sahrane slavnog fudbalera biće poznati naknadno.

 

Sponzori