Udruženje veterana fudbalskih klubova BGD

Udruženje veterana fudbalskih klubova BGD

Logo sa crnim sajtom
ekipa
zvezdara

Prvak druge lige sezona 2021/2022 - FK ZVEZDARA

FK BEOGRAD - prvak prve lige

FK BEOGRAD - prvak prve lige

FK BORUSIJA - prvak cetvrte A lige
FK BORUSIJA - prvak četvrte A lige
Finalisti grupe veterana - Igrajmo za 16 rev

Finalisti Grupe Veterana - Igrajmo za 16

Reprezentacija prve lige veterana - pobednik turnira Liga Vetrana rs
Reprezentacija PRVE Lige Veterana - Pobednik turnira Liga Vetrana
pobednik kup-a veterana FK ZVEZDARA
Pobednik KUP-a Veterana - FK ZVEZDARA
reprezentacija UVFKBGD
FK BELJINA
Fk Polet
previous arrow
next arrow
Sezona 2022/23 počinje 29.08.2022.
Prijatan oporavak do početka nove sezone.

In Memoriam – Preminuo Nebojša Vučićević – Uške

Beogradski i srpski fudbal pogodila je tužna vest o iznenadnoj smrti proslavljenog fudbalera Nebojše Vučićevića – Ušketa. Preminuo je u 59. godini života ostvarivši blistavu fudbalsku karijeru istinske igračke zvezde. Popularni Uške je bio izdanak beogradskog fudbala. Počeo je u “Palilulcu”, pa je kao po nekakvoj utabanoj stazi slave stigao na Karaburmu, postavši deo omladinske škole “OFK Beograda” u kome je dokazao talenat, a onda 1984. godine prelazi u Humsku 1, obukavši dres “Partizana” u kome se potpuno ostvario. Osvojio je lako srca navijača “crno-belih”. Kroz petogodišnji period uspona u karijeri dolazi u fazu kada se ostvaruje i kao internacionalac, prešavši 1989. godine posle 140 utakmica uz 26 datih golova za popularni “Parni valjak”, u francuski “Mec”.

U inostranstvu je igrao još u Španiji, Južnoj Koreji, Sjedinjenim Američkim Državama, Bosni i Hercegovini i Sloveniji, a karijeru je završio u “Dorćolu” na tlu gde je praktično napravio prve korake u igri na dva gola. Tu je načinio i prve trenerske korake, a kasnije se vinuo I među profi trenere, predvodivši “Novi Pazar”. Posle superligaškog angažmana, Vučićević je, čekajući nove prilike za trenersko dokazivanje, vodio klubove u ligama Fudbalskog saveza Beograda, a poslednji put je bio i na klupi srpskoligaša “TEK Sloga”. U poslednjoj godini života vratio se u “Partizan” gde je bio jedan od skauta.

Život je završio sa loptom i fudbalom. Na terminu za mali fudbal iznenada je pao i više mu nije bilo spasa, uprkos naporima tima hitne pomoći koji je pokušao sve da ga vrati u život. Tako je otišao u legendu Nebojša Vučićević – Uške, ponos beogradskog fudbala. Datum i mesto sahrane slavnog fudbalera biće poznati naknadno.

 

Sponzori